30 sep, 2018

Hur väljer man rätt lån?

Hur man väljer det rätta lånet behöver inte vara så komplicerad alla gånger. Har du koll på olika låneform och villkor för dessa bör du kunna välja rätt lån. Men viktigast av allt måste du först kartlägga dina egna behov och förutsättningar för att betala av ett lån oavsett formen.

Vad är avgörande för dig?

Avgörande faktorer för att välja lån man tycker känns bra kan vara helt annorlunda för olika människor. Oftast vill man få lägsta räntan eller så vill man bli beviljad och struntar i räntan och annat som egentligen spelar stor roll. Men för många som vet att förutsättningar för att få låna pengar är mindre, önskar få låna oavsett hur hög räntan än är.

För de som har flera valmöjligheter är räntan och övriga avgifter avgörande för vilket bank man väljer att ta lån hos. Utbetalningstiden kan också vara avgörande för vilket lån man väljer.

För vissa andra som vi nämnde ovan kan det vara lyx att få välja flera olika erbjudanden med olika räntor.

 

Vad har du för ekonomiska förutsättningar?

Innan du ska ansöka om lån bör du ha koll på vissa frågor kring dig. Har du full koll på ekonomin i hemmet? Varför behöver du låna? Och vilken typ av lån ska du välja?

Alltså går du och ej ansöker om privatlån när du vet om att du har uselt kreditscore. Eller kan det vara tvärtom att du ej går och tar ett snabblån när du redan har flera små lån och krediter.

About : admin