Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://www.hittacash.se

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

GDPR

Hittacash hanterar ej personuppgifter från privatpersoner. Vi hanterar ej personuppgifter förutom e-post kontakt där individen väljer själv om hen vill lämna identiska uppgifter om sig. All inkomna e-post raderas permanent så fort ärendet avslutas hos oss. E-post som skickas till oss genomgår vår krypterad server som finns lokaliserad inom Europa zonen. Både vår webbplats och e-post adresser är krypterade med säkerhetsnycklar.

Hittacash är ej långivare, eller låneförmedlare som samlar in personuppgifter. Användare som hittar till vår webbplats är lån konsumenter, alltså internetanvändare som förmodligen hittat hittacash.se på sökmotorer. Internetanvändare som besöker våra länkar har i avsikt att låna pengar av långivare. Hittacash endast listar långivare för att internetanvändare enkelt ska kunna jämföra lån och räntor för att sedan surfa vidare till samarbetspartnerns lånesida för att eventuellt ansöka om lån. Enda spår vi har av internetanvändaren är sån spår i form av dns, ip-adress som ej är sammankopplad till någon person.

Målgruppskartläggning i SEO & SEM syfte, för förbättring med online synlighet. Sånt information kan handla om online beteende en viss målgrupp visar när dessa vill uppnå ett syfte. I detta fall inriktas vår synlighet för personer inom Sveriges gränser med avsikt att låna pengar.

Handlingsplaner vid bristandet av GDPR

Vid sån situation där på något sätt orsakas av hittacash.se att person uppgifter eller identiska uppgifter läcks ut genom exempelvis e-post konversationer, där trojans, eller omfattande virus i syfte om internet brott utförs på våra serverar eller direkt på vår webbplats, har vi interna handlingsplaner i enlighet med GDPR.

  1. Alla personuppgifter som drabbats meddelas samtidigt som incidenten rapporteras till Datainspektionen.
  2. Tillgängligheten för webbplatsen begränsas i samråd med Datainspektionen.
  3. Omfattande bevis insamling kring händelsen lämnas vidare till Datainspektionen i samband med rapporteringen eller efter.
  4. Eventuella brott som riktats mot hittacash och dess användare anmäls till polismyndigheten.
  5. Tillgång till våra länkar och domän begränsas tills dess vi tagit interna säkerhets åtgärder.

Risk för ovanstående fall är minimal då hittacash återigen inte hanterar några personuppgifter direkt.

Kontaktformulär

Personer eller företag samt andra som tar kontakt med oss genom att fylla i kontaktformuläret på vår webbplats har valfrihet kring hur mycket eller om de på något sätt vill lämna identiska uppgifter om sig. I så fall handlar det om personens egna intressen där hen lämnar e-post adressen eller telefonnumret till sig själv för önskemål om svar.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vilka vi delar dina data med

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Din kontaktinformation

Du behöver aldrig lämna identiska uppgifter till oss, om det inte gäller ditt eget intresse.

Hur vi skyddar din information

SSL krypterad skydd som webbplatsens alla länkar ingår i. Även flera olika skydd och krypteringar kring våra e-post servrar.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Se under GDPR ovan.

Har du frågor är du välkommen att skicka e-post till oss!