3 feb, 2019

Låna pengar med betalningsanmärkningar

Behöver du låna pengar trots betalningsanmärkningar?

Tips som hjälper vid lån med betalningsanmärkningar.

Låna med betalningsanmärkningar
Lån trots betalningsanmärkningar

Kan man låna pengar med betalningsanmärkningar?

Låna pengar trots betalningsanmärkningar är inte helt omöjligt. Idag finns det flera aktörer på marknaden som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Det är naturligtvis inte lika enkelt att låna med betalningsanmärkningar. Oftast ställer långivare hårdare krav på den som ansöker om lån trots betalningsanmärkningar. Alltså kan man låna pengar med betalningsanmärkningar om man trots anmärkning/ar sköter sitt ekonomi på ett bra sätt.

Låna pengar med betalningsanmärkningar är inte helt omöjligt. Idag finns det flera aktörer på marknaden som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Det är naturligtvis inte lika enkelt att låna med betalningsanmärkningar. Oftast ställer långivare hårdare krav på den som ansöker om lån trots betalningsanmärkningar.

 

 

Skuldsaldo hos Kronofogden

Ett krav från långivares sida är att den sökande ska ej ha aktuella skulder hos Kronofogden.

Några stycken anmärkningar är vad banken kan acceptera om man saknar aktuella skulder hos Kronofogden. Samtidigt ska den sökande ha god betalningsförmågor i framtiden, så att den sökande inte hamnar i ekonomiska problem.

Vissa banker kräver även säkerhet för att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Säkerhet för ett lån kan vara låntagarens bostad eller annat som garanterar banken om att få sina pengar tillbaka tillbaka, om låntagaren skulle ha svårigheter med betalningarna.

Beroende på långivare så vill de flesta att den sökande ska ha varit skuldfri hos kronofogden under en viss tid. Det är oftast 6 månader som banken vill att man ska ha varit skuldfri.

 

 

Hur stor är chansen att få låna pengar med betalningsanmärkningar?

Chansen att få beviljat ett lån trots betalningsanmärkningar är oftast goda, om man har vissa krav uppfyllda som låntagare. Har man en gång i tiden klantat till med någon betalning/räkning eller några stycken, kan man ändå få låna pengar om man har goda betalningsförmågor i framtiden.

Har man ett fast arbete med hyfsat bra månadslön ökar dessutom chansen enormt. Det är ett stort ansvar att låna pengar med betalningsanmärkningar. Att någon har betalningsanmärkningar behöver inte betyda att personen är oansvarig och kommer alltid att vara så. De flesta som hamnar hos kronofogden har olika historik bakom om varför de hamnat där. Banken och långivare fokuserar mer på framtida ekonomiska förutsättningar än historiken.

 

 

Räntor och kostnader när man lånar med betalningsanmärkningar

Räntor för lån med betalningsamärkningar brukar ligga ganska högt. Långivare som väljer att låna ut pengar trots betalningsanmärkningar tar högre risk jämfört med andra långivare. Därför vill banken ta ut högre ränta för att kompensera risken.

Det finns flera aktörer på marknaden som lånar ut pengar trots betalningsamärkningar. Bluestep är ledande och mest kända långivaren som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Det finns även andra bank och långivare som man kan ansöka lån hos trots betalningsanmärkning. Här kan du hitta flera långivare om du behöver låna pengar med betalningsanmärkningar.

Tags: , ,

About : admin

Lämna ett svar